White Rhino

SCOPE
Group project (3 members)
5 weeks
February – March 2016
Junior level
Otto Zenke competition

CONCEPT
Visually Versatile: A neutral color palette allows the sustainable materials to be the focal point of this space. Hints of blue and green add a touch of color and interest. Textures and geometric forms provide visual differences in the space.

The space is two floors, the upper of which is an apartment for the owner, and the lower of which functions as a design center that showcases sustainable materials. The materials are shown in use so that a potential client will have an idea of the versatility of each product while viewing them in vignettes. The products are also incorporated into the design so they can be seen in an inhabited space.

FROM ENTRY
(View from the entrance)

FROM IDEATION CENTER
(View from ideation center)

IDEATION CENTER
(Ideation center)

KITCHEN
(Kitchen view)

KITCHEN INTO THE LIVING ROOM
(View of living room and dining area)

DESIGN CENTER
(Upstairs design office)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s